Her er hoved- årsaken til at ordet "Nave" ble oppfunnet, pass på blodtrykket!

Det hører med til sjeldenhetene at denne damen har noe positivt å melde rundt Nav, men i blant så får jeg noe i prangende skrift rett i fleisen ...som i dag.

Hvor jeg kommer over nok en blogg skrevet av en oversminket ny-operert babe med innsprøytninger i alt av kroppsdeler, og som i tillegg er stolt av det, ikke det minste skamfull. Bloggeren er 20 år, blond, ekstra hår er kjøpt inn, og - flittig brukt, ja du forstår hva jeg mener...

Og hun skriver, i fullt alvor, det er ikke ironi eller sarkasme, følgende på sin blogg: Jeg er ikke uverdig, fordi om jeg naver. Nå får alle "mennsker" og "voksene" (ikke vet jeg hva de ordene betyr,,,men vi kan jo gjette) ta seg sammen, og ikke kalle meg uverdig fordi jeg er en Naver! Hun skriver ikke slik pga hun har dysleksi, eller fordi det går litt fort i svingene når hun skriver innlegg....men ettersom jeg har sett, så kan kun halvparten av dagens unge lese og skrive etter ungdomsskolen... 

Vell hun har fått nok! Fordi "mennsker" også "voksene", sier at hun er uverdig fordi hun naver (ordet "uverdig" har hun nok ikke helt forstått ennå, hun tror nok det å sette u foran verdig, betyr at... hun er mindre verdt enn andre, men nok om det). Hun står frem og vil forsvare seg selv og sitt liv. For hun er faktisk hele 20 år, og har ved flere tilfeller forsøkt å jobbe! Jeg gjentar...flere ganger altså!  Men hun synes IKKE at de jobbene var noe gøy. Og da må vel andre " mennsker" forstå at hun ikke kan fortsette å jobbe der eller?! Og derfor må hun Nave-og gå på "erklæringspenger" (det har jeg heller aldri hørt om..men men.)

Det er sikkert noe av det samme som Arbeidsavklaringspenger, tror dere ikke?
Da jeg var 20 år, var jeg nok rimelig barnslig alderen tatt i betraktning, på mange vis. Men, jeg hadde hatt eget hjem i 4 år, og forsørget meg selv like lenge. Ingen fortalte meg at jeg kunne slutte å jobbe, om jeg ikke hadde det "gøy" på jobben?! Og uansett hvor forfengelig jeg var, for det var jeg virkelig, så kunne jeg ikke bruke 4 timer daglig på å sminke meg, sette på løshår og løs-vipper. For så å bruke resten av dagen på photo shoot! Hvem har eller hadde ansvaret for å lære denne, at hun ikke kan bruke "erklæringspengene" sine på silikon, resctylan og acryl negler. Og at mor og far gir henne en skikkelig bjørnetjeneste og betaler helgens fester og årets sydenreiser.

Ingen er like. Ikke alle har samme forutsetninger. Men..jeg nekter å tro, at alle disse ungdommene i dag, som ikke studerer eller jobber, og som heller ikke har gjort noen av delene siden de avsluttet ungdomsskolen eller videregående, er kronisk syke med en fysisk lidelse, sliter psykisk, eller har en av alle disse fancy syndromene osv.

Det kan ikke være slik? Er det noen som har sjekket tilbake i tid, hvor mange ungdom som var avhengig av hjelp fra sosiallkontoret i 1980 i forhold til i dag? For de var en del den gangen, det var gjerne de med lese vansker, med en vanskelig oppvekst med rus/vold, eller de som hadde sklidd ut litt pga de var svært aktive, i dag kalt ADHD. Men man kunne nesten se det på mange av de, at de ikke hadde det godt, og trengte ekstra oppfølging. Men i dag.. jeg har ikke tall på hvor mange slike unge jeg leser om og ser inne på forskjellige Internett sider. Og spørsmålet må bli. Det er ikke foreldre som har skylden i alt vondt. Men... det at flesteparten av disse unge, som ikke er dagdrivere av en gyldig grunn, skyldes det at de pga lærevansker ikke har forstått hva de lærte på skolen, eller at de hadde kun dårlige lærere? Eller hvorfor forstod ikke disse unge, det mor og far lærte de om arbeidsmoral, folkeskikk, høflighet, ansvar, viktigheten av rettskrivning, empati, jobbe hardt for det man ønsker osv. Eller...var det ingen som lærte de det?
Jeg er en slik hønemor jeg..for mine to barn. Men min voksne sønn og min snart voksne datter, har aldri tvilt på at jeg er glad i de, at de må gjøre sitt beste, at man må jobbe for å oppnå noe, at livet byr på både gode og vanskelige ting, at man skal bry seg om hvordan man fremtrer utseendemessig, men det er ikke det viktigste. At jeg er der for dem om de behøver noe, uansett hva. Men... de har ALDRI trodd at de kan bo hjemme og gjøre ingenting, å få penger på sosialkontoret eller av meg. De har heller ikke vokst opp i den tro, at de er den mest viktige personen i universet, og at alle burde synes synd på de og ta seg av de. Nei, men de vet at de er de viktigste personene i MITT liv derimot.

Og neida,forsøk ikke å kom med at ikke alle er så heldig stilt som mine barn osv osv. De har nemlig slett ikke hatt en perfekt oppvekst. Men de har derimot opplevd mer sorg og vansker enn mange av sine venner. Men.. de har brukt det positivt, til å bli et bedre menneske. Selv om det ikke var flust med penger, selv om deres kjære pappa døde, selv med en mor som alltid "er syk", selv om vi ikke hadde familie ellers til støtte osv.

Så det jeg undres over er... er det manglende intelligens hos de unge, eller hos foreldrene som tillater at deres 20 år gamle barn, bruker dagene til sminke og playstation? Hvorfor har ikke disse unge respekt for sine foreldre? Hvor er tilliten....? Det er mine tanker...så får dere gjøre deres... når dere surfer på Internett, vFacebook, Twitter, blogg osv... om hva som er årsaken..til at disse unge surrer seg gjennom livet med å sende nakenbilder på snap, droppe lekser, tro at jobb skal være GØY, at penger skal hentes hos myndighetene osv.... 
Jeg har misforstått fullstendig!  Jeg trodde nemlig det var slik, at jeg skulle lære mine barn viktigheten av skolearbeid. Og gi de motivasjon ved å alltid være sammen med de når de gjorde lekser. Hver skoledag hele grunnskolen igjennom... når videregående trinn kommer, så kan de antageligvis mer enn foreldrene sine på mange punkter. Men uansett viktig å være der for dem da også. Og jeg trodde at kjærlighet, respekt og tillit er det viktigste man kan lære å gi sine unge håpefulle.

Ikke visste jeg, at jeg kunne konsentrere meg og meg og mitt, blåse i om ungene mine vokste opp uten moral, late, bortskjemte og at jeg kunne gi dem noen kroner om de maste. Ikke visste jeg at "normalen" var, at ungene og jeg skulle skrike og kjefte på hverandre, smelle i dører og kalle hverandre stygge saker. Neida, jeg har for pokker glemt å lære ungene mine om dette også! At viktighet av rettsskrivning, å kunne lese raskt og effektivt i tillegg til å forstå hva du leser, er ikke viktig. Det kan trygt nedprioriteres... fremfor nye tv spill, rosa blogging og læren om hvordan få mest penger ut av Nav. 

 Stakkars... de "sliter", alle disse unge vakre da vet du. Og ingen av de har for F... foreldre som vet å oppdra de! Ikke eier de skam! Og ikke har foreldrene lært de å skrive, når de ikke lærte det på skolen! Men blogg skal de skrive!! For å kunne fortelle hvor lite penger de fikk på Nav, hvor fælt der er å være dem, og legge ut bilder av dagens outfit og shopping runde. Jeg blir uvell, seriøst! Og de er ikke 20 år i oppførsel eller væremåte eller intelligens... de er som barn.

Er det virkelig såå mange kvinner og menn i 40 årene, som ikke klarte å oppdra ungene sine, til å vise seg fra sin beste side, gjøre seg fortjent til tillit og respekt, jobbe hardt, ikke synes synd på seg selv. Nå høres jeg ut som en gammel grinebiter, og vet du hva... det blåser jeg i!

Send de til en koko-farm på en øy langt pokker i vold, hvor de må jobbe for føden og ta i et tak, frata de alt de eier som er rosa, sminkesaker og blogg-muligheter, og fra gutta, be de tørke snørr og tårer og gjøre et forsøk på å bli en mann, gjem vekk playstation og alt av spill, og la det bare synke inn, at noen mååå ha det "banket inn"!

Ikke bokstavelig-men ved å lære på den harde måten, og ikke dulles med som noen drittunger... De er 20 år!!??? Og de behøver være et sted, hvor de måå ta seg av noen som har det verre enn dem, før de selv får mat, søvn og hvile... og få skikk på dem en gang for alle!

Det er min mening! Så får du gjøre deg opp din.. Jeg håper mange unge leser dette. Både de som behøver å lese det, samt de som har funnet sunne verdier i livet, ved hjelp av foreldre som skaffet seg barn med bevisstheten om at de skal fylle din tid i minst 18 år fremover.

Og benytt de 18 årene godt. Om du skal slippe å lese slike blogg innlegg fra din datter eller sønn!

 

Om du likte hva du leste, og vil følge nye innlegg i spøk og alvor, med sterke meninger jeg ikke er redd for å del, så trykk liker på min Facebookside, så får du oppdateringer. Siden finner du her.

#nave #naver #ungdomsomnaver #oppdraungdommenrett #vanskeligoppvekst #tillitfradeunge #gjensidigrespektfordegogtenåringen #sunnelivsverdier #opprørskeungdommer #rosablogger #latetenåringer #ungdomtaderesammen # sieriblogg #sisseleriksen #blunck #sisselblunck #sterkemeninger 

 

2 kommentarer

svartbloggern

15.11.2014 kl.14:38

Tja. Jeg naver også, men med god grunn. Kunne sikkert jobba me nå, men veit ikke heilt med hva liksom..

Kamelrytterske

19.11.2014 kl.11:45

Livsglede for eldre er tiltak for å gi eldre et bedre liv på sykehjem rundt forbi. Kan det være en tanke å tenke at de sykehjemmene tok imot Livsgledeassistenter betalt over et eller annet NAV-tiltak? Jenta som stiller spørsmålet om verdig/uverdig sier selv at:

Eneste jeg er god til er å hjelpe andre, gi kjærlighet, trygghet og gi personer motivasjon!!

Et godt utgangspunkt for å være Livsgledeassistent. At ungdommen samtidig får med seg arbeidserfaring og masse takknemlighet fra de eldre som får være med kjekk ungdom ut på tur er vel egentlig bare en bonus?

Les gjerne mer fra dette innlegget på karavanseraiet.no

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits