ÅPENT BREV TIL NAV/MIN SIDE/KONTAKT-man kan ikke bare ha det gøy, man må ha det litt moro også

Hei, kan jeg få skriftlig beskjed om hvor lang behandlingstid det er på beregning av pensjon/trygd? Det er litt vanskelig når det ikke er opplyst behandlingstider noe sted på deres omfattende hjemmesider. Og beskjeden jeg får av dere er en sms med følgende: din henvendelse vil bli besvart så snart vi har mulighet. Hva betyr det? Skal jeg vite, anta, når dere har mulighet?

Jeg sendte henvendelsen for 2 mnd siden. Og har ennå ikke mottatt tilbakemelding. Om det er vanskelig å sette opp regnestykket jeg ber om for dere, så kan dere sikkert forestille dere hvordan det er for en som ikke har deres yrke? Og som ikke har deres lange omfattende høye utdannelse og brede yrkeerfaring osv.Og som i tillegg har kognitive skader?

Men jeg kan være behjelpelig med en advokat eller en profesjonell i regnskap, til å regne det ut. Men da disse da vil gjøre deres jobb, så må jeg nesten sende fakturaen til dere, hvilken postadresse er det da vi benytter til instansen for beregning av pensjon/trygd? Jeg ser ingen oversikt på deres hjemmeside, med hvilke avdelinger som har hvilke adresser?

Nei, jeg kan ikke henvende meg til Nav lokalt. De vet dessverre mindre enn meg. Så det behøver dere ikke bruke tid på å skrive til meg denne gangen.
Men altså jeg er veldig spent. Jeg har hatt uførepensjon siden desember 2009. Og mistet den gang blant annet min etterlattepensjon. Med begrunnelsen: man kan ikke få utbetalt to pensjoner fra det offentlige. Du vil automatisk få den som er mest hensiktmessig for deg. Og da tenkte jeg i tillegg, til at dere skal sjekke deres utregning fra 2009, også kan svare meg på: Hvordan blir det med min etterlattepensjon nå? For jeg har ikke lenger uførepensjon. Men derimot uføreTRYGD. Sånn at da har jeg ingen pensjon fra det offentlige lenger. Kunne jeg få tilbake min etterlattepensjon da mon tro?

OG..... Hvorfor mener dere, at offentlig ansatte, skal kunne motta to pensjoner, bare fordi de har arbeidet i offentlig sektor? Mens vi andre, vi som har arbeidet i privat næring. Og slitt baken av oss...vi har kun lov til å motta en?! For dere har sikker hørt om det...selv om dere ikke har det heeeeelt på samme måten? Oss som må jobbe så svetten renner, både for å rekke mest mulig på kortest mulig tid. Samtidig skal jobben vi gjør, være eksemplarisk! Feil kan ikke forekomme. Ei heller har vi lov til å behandle kunder, gjester, pasienter, kontakter, brukere....på en lite servicevennlig måte. Nei, vi jobber etter den gammeldagse setningen : kunden har alltid rett!

Hehe ja artig ikke sant.. men slik er det. Fordi...dere skjønner det, at om vi IKKE gjør en knakande god jobb, og behandler alle rettferdig osv...ja så risikerer vi å miste jobben!! Helt sant. Det er store konsekvenser ved å arbeide i privat næring. Uansett hvor usannsynlig dere synes det høres ut... Så er det sannheten. Og ikke nok med det. Vi som er passert 30 år...vi har ikke lov å motta to pensjoner fra det offentlige. Det har vi ikke fortjent nemlig.
Men...en siste ting. Dere undrer dere kanskje litt, over om jeg er stokk dum. Som valgte den ganger å slite meg ut i 30 år i privat næringsliv, før helsa og skadene tok knekker på meg..og "krigen" mot offentlige myndigheter startet opp.... Vell jeg drøftet de to alternativene med min far som 15 åring.... og valget var lett...Fordi jeg ønsket utfordringer. Fordi jeg ønsket at min belønning, i form av lønn, anerkjennelse, og følelse av å ha betydd noe for noen, for at jeg skulle føle meg til nytte....skulle komme av egen innsats.

Det ga meg nemlig en del fordeler, som dere ikke har snublet over ennå. Som: god selvinnsikt, god selvfølelse, empati, læring om at innsats gir resultater. Og en hel del annet. Men skal ikke bry dere med bagateller.

Jeg venter i spenning på deres tilbakemelding. Husk at dere som blant annet er en svær serviceinstitusjon for mennesker som gjerne har handikap, lyte og helseproblemer. Ikke har noen mulighet for meg som hørselhemmet til å kontakte dere på chat, sms eller mail. Jeg kan dessverre ikke ringe dere.

Men dere lever vel også etter et gammelt uttrykk...forøvrig. Den gang man gikk ut i fra et mislykket jobbintervju, og fikk til avslutning høre: ikke ring du, VI RINGER DEG..... Det høres gjenkjennende ut? Og dere vet hva det betyr...? Dere ringer svært sjelden tilbake, til de som får den beskjeden.

Policy med tilbakemelding innen 48 timer er bare gøyal...den er som skoler med antimobbeprogram ;-) Det er ikke alltid det som er bestemt i teori..skjer i praksis :p

Vell....riktig glad påsk og alt det der. Håper å høre noe innen utgangen av 2015, om ikke, så slenger jeg på ønske om en faan så god jul.... Om jeg er frustrert? Hah! Finnes ikke, jeg flirer fra øre til øre, evig takknemlig for at jeg aldri startet å jobbe i et byråkrati jeg hadde måttet skamme meg over daglig!

Puss & kram

Syntes du det var ok lesning? Vil du lese mer av mine skriverier? Om helse, Nav, relasjoner,samfunn, barnevern, menenskerettigheter, rus, psykiatri, barn og ungdom, humor og alvor. Trykk her, og velg å klikke "liker" på min facebookside for å få oppdateringer om nye hyss fra meg...

#nav #navigjen #åpentbrevtilnav #nyuførereform #pensjonkontratrygd #manglendeservice #sieriblogg #bluncksieri #sisseleriksen #blunck #navslakt #arbeidsufør #svarfristnav 

2 kommentarer

Mia

07.03.2015 kl.14:58

Hei. Jeg har tidligere hatt veldig sansen for deg, men denne gangen er jeg skuffet. Dypt skuffet! Tror du virkelig ikke at også ansatte i offentlig sektor jobber baken av seg? Det er titusenvis som kan fortelle deg sine historier, om hvordan de har flydd bena av seg, ikke har tid til toalettbesøk eller å spise, som må jobbe dobbeltskift og til alle døgnets tider, under høytider og andre helligdager når familien og venner har fri. Ber deg tenke over det, og kanskje formulere deg litt annerledes en annen gang. Ha en fin helg.

Blunck-sieri

07.03.2015 kl.14:59

Mia: Du må huske på at det er satt helt på spissen Mia. Det er IKKE ment bokstavelig, men er dratt helt ut i ytterkantene. Med blinkende IRONI varsel!

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits