Påskebrev til de folkevalgte

Trist at alvorlige tilfeller av vold, voldtekt, ran, mishandling, trakassering, sjikane og stalking har en etterforskningstid på ca 2 år her i landet. Det må jo være en ekstra påkjenning på de som er rammet. Men vi er blitt så tamme vi nordmenn, at vi blir sjeleglad bare onkel politi tar seg bryet med å ta i mot en anmeldelse.

Og om de møter opp ved åstedet, blir vi sanseløst overbegeistret! Ender det med at saken IKKE blir henlagt, men faktisk etterforsket og de skyldige dømt etter "bare" to år...så er vi i lykkerus.... Snakk om å være godtroende fjols, vi finner oss i alt, absolutt alt... Jeg vet ikke om man bør le eller gråte jeg...

En annen sak jeg har fundert på, de siste dagene har jeg vært ute å kjørt mye, jeg ferdes over større strekninger her på Østlandet. Og kjører mye, veldig mye. Veiene er morsomme...for den som ellers måtte ha en kjedelig hverdag, de gir deg både nakkeskade og skrøpelig bil. Og det helt uten at du behøver å tråkke "gasen i botn" også. Er det noen sak!

Og selv om det skrives i diverse media om hvor mange milliarder som må til om Norge skal oppgradere sitt veinett til trafikksikkert nivå, så er det som alltid, ingen som gjør noe. Mye snakk-ingen handling... Jeg skal nå lage meg et system her, for å kreve inn betaling av staten, for hver km jeg må kjøre på deres veier.

Det er jo bare rett og rimelig at om de ønsker at jeg (kunden, folket) skal benytte veiene de tilbyr meg, etter at jeg har betalt veiavgift, bomavgifter, avgifter på drivstoff og forsikring som jeg er pålagt (selv om de har en policy om ingen utbetalinger-kun innbetalinger er godkjent) i tillegg til klekkelige avgifter ved innkjøp av selve bilen.

Som alt går rett i lomma deres, så skal jeg også ha betalt, det MÅ jeg faktisk ha! Skal min økonomi gå rundt, med alle skader og slitasje min bil får av kjøring på våre mange offentlige veier. I tillegg vil jeg kreve litt for risikosporten det er, å ferdes der ute, på trafikkfarlige veier som er i forfall!


Og om jeg skal begynne å snakke om også norsk grunnskole, (jeg skriver norsk med liten n med vitende og vilje ...), hvordan de eldre blir behandlet i sine siste år eller fremgangen, eller mangel på sådan, i helse vesen, også psykisk helse og rus/narkotika politikk. Eller ta opp boligmangelen, ja da blir vi ikke ferdig i løpet av påsken, da blir det ikke før nærmere fellesferien.

Men i varja fulla fall. Jeg forstår ikke, hvorfor ikke hver enkelt ansatt eller skal vi si... innsatt, i regjeringen, ikke må gjøre opp regnskap for hver eneste kr de benytter. Om man måtte det, og hvert bilag måtte godkjennes av folket, oss, så vil vi også få se hvor pengene går.

Det hjelper ikke å øremerke en bestemt sum til et bestemt formål.Hver bidige krone vil vi at det legges ut oversikt over! Så kan vi også forlange innskrenkninger, null vafler, kaffe og middager. Ingen reiser, firmabiler og privatsjåfører. Ingen stortingsboliger. Så lenge det finnes mennesker uten bolig, så skal vel ikke dere gå foran som et dårlig eksempel å ha to boliger?! En privat og en dere disponerer gratis?!

Vi vil se at akkurat den summen vi feks betaler inn i årsavgift på biler, de blir benyttet til å vedlikeholde veinettet. De pengene som er avsatt til Nav (største potten er vel det ....) Den vil vi også se, går da ut i fra at det ikke står noen milloner der, som er utbetalt til innleide konsulenter som skal fortelle dere at Nav ikke fungerer? For det har jeg og mange andre fortalt dere mange ganger, uten at dere behøvde betale for det!

Nei ikke være feige nå, vis oss, hvor hver øremerket krone har tatt veien, det ville ha blitt et like dårlig regnestykke som når vi gir til veldedige formål utenlands.. 0,01 øre til formålet..og resterende til administrasjonen... nemlig våre politikere.

Men men, så tøffe vil vi nok aldri se en eneste av dere. Men tanken er jo gøyal i det minste.

Kos dere med kvikklunsj og andre typer lunsj, og husk å få med bilagene fra påsken til den regnskapsansvarlige da dere ;-) Glad påsk <3 

Mvh

en som har null respekt eller tillit til offentligheten ...

#defolkevalgte #norskveistandard #neitilveiavgift #blunck #sisseleriksen #bluncksieri #demokrati #avgiftsnorge #brevtilregjeringen

2 kommentarer

Birger

06.04.2015 kl.14:58

Du har mange gode poenger her ja! God påske! (Det som er igjen av den..) :)

Blunck-sieri

06.04.2015 kl.16:55

Birger: Takk for det BIrger ?? riktig glad påsk ut dagen til deg også ??

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits