Viktig info! Den offentlige plattformen HelseNorge har GLEMT å gi tilbud til 16 og 17 åringene!??!

Det er mange kloke hoder i vår regjering, i det offentlige som sitter å bestemmer mye og mangt om hvordan våre liv skal være.

De bestemmer om vi skal bruke kontanter eller kort. De bestemmer om vi skal bruke en lege, eller hvor vi skal ha lege. De bestemmer også hvilke sykdommer som Nav skal godta at vi har. Og de bestemmer hvordan vi skal oppdra barna våre. De bestemmer at barna våre skal gå i grunnskolen, uansett hvor dårlig tilbud som måtte vente dem der. Og i tillegg så bestemmer de hva slags biler vi bør kjøre. Om vi får lov å bo i hus vi bygger. Og når vi kan drikke alkohol. I tillegg så har de også bestemt at tobakk er skadelig, og at vi ikke forstår det selv. Slik kunne jeg holdt på å ramse opp i det uendelige.... Men i dag er jeg mest oppgitt over en bestemt sak.

Dette at nå skal feks egenandeler i helseverden, reiser, resepter og betaling for konsultasjoner. Sendes inn av oss, etter nøye utfylling av haugevis av skjema, så skal vi huske på at om vi sender de for raskt, så kan det bli mange og mye porto utgifter, samler vi sammen  og sender sjelden, kan det være at vi ikke får medregnet noe som er mer enn 6 mnd gammelt. I tillegg må du ha Internett for å kunne følge med selv, om dine utgifter på egenandeler blir registrert der. Noe jeg som kronisk syk kikker på i blant. Da det slett ikke er gratis å være syk i Norge. Selv om friske mennesker tror det. Så blir jeg glad når jeg når frikortgrensen.Men, nok om det, jeg har en datter, en vakker, oppegående flott ung dame på 16 år. Dessverre så har denne herligheten av en datter vært svært mye syk det siste året. Hun sliter med noe kronisk i føttene som krever stadig operasjoner. Og i tillegg så har hun vært under utredning for utmattelse og hjertetrøbbel.

Utredningen er ikke ferdig, men det har blitt reiser og besøk og resepter i haugevis siste 12 mnd. Vell, så skal vi sjekke da, på "mine egenandeler" på Helse Norge sin side, for å se om hun også når frikort grensen pga dette. Men det går ikke... ingen innlogging virker. Hmm.... vell jeg tar en tlf til Helse Norge og spør om hun som mindreårig befinner seg under informasjon om meg/mor. Ettersom hun og jeg ikke kan logge inn i hennes navn med noen av alle de uttallige offentlige innloggingsmetodene. Du vet bankid, altinn, buypass, minId osv osv. Vet dere hva svaret er?? Hahaha, det finnes ikke innlogging på Helse Norge for de som er fyllt 16 år og er under 18 år!!

For 16 åringer har rett på å holde sine helseopplysninger skjult for foreldre, men de er ikke myndige så de får ikke lov å ha kontroll og oversikt på dem selv heller. Skal jeg gråte eller skal jeg le?? En haug med tomsinger, vilt fremmede mennesker i det offentlige i Norge, skal sitte å kunne ha full oversikt over min 16 år gamle datters helse (de har da aldri møtt henne!). Mens hun selv, eller jeg som eneste voksne pårørende, vi skal holdes utenfor? Jeg spurte hvordan dette kunne skje? Og fikk det samme idiotiske svaret som jeg fikk når jeg har spurt om lignende ting. "Det har vi ikke tenkt på, det gjelder så "få", så de har nok blitt avglemt" hahahaha....Det gjelder så "få"? Hvor mange unge er det i Norge som er enten 16 eller 17 år gamle??!!! Jeg vil ikke kalle dette antallet for "få" sjekk link til Statistisk sentralbyrå!

Om disse som sitter å bestemmer tilnærmet alt i vårt liv, skal ha så mye kunnskap o min datterss helse. Så vil jeg be de om å komme å delta i hennes liv. Spesielt det som gjelder hennes helseproblemer. Dere skal kjøre og hente henne. Til alle legebesøk og sykehus turer. Dere skal holde henne i hånda og trøste henne.

Og dere skal ikke minst betale for drivstoff og egenandeler av egen lomme- det krever jeg!

Jeg har mange ganger forundret meg over, at det finnes de som fortsatt tror at vi lever i et demokratisk land. Hvor det offentlige er til for folket. Det er ikke slik i den virkelige verden, det er vi folket, som blir styrt, og i tillegg må vi betale i dyre dommer for det. Og ingen gjør noe. Man bare klager og syter litt, som jeg gjør her... Men ingen gjør noe i praksis! Jeg vil oppfordre alle med barn på 16 og 17 år, om å spamme HelseNorge sin tlf med krav om informasjon om sine barns helse. Slik skal de få kjenne hvor "få" dette gjelder, linker til deres "flotte" hjemmeside her!Og som en avrunding.... Hvordan  kan den norske stat innbille seg, at de tjener penger på å ansette ennå flere byråkrater, nå har vi Helse Norge, Helfo, Pasientreiser og Nav osv.... Ingen av de kan utføre jobben de er satt til, ingen av de kan reglene.

Og hvem er det, hvilke kloke hoder er det som lager stadig nye lover og regler, uten at vi folket får være med på avstemming om vi vil ha det slik eller ikke? Og hvem bestemmer at det er "kloke hoder" som tar slike avgjørelser?

Hvor klok er du, om du "glemmer" alle i befolkningen som er 16 og 17 år i en så dyr og omfattende reform som HelseNorge plattformen???!!!

Nei, og hvorfor er det ikke EN altså EN innlogging til alle offentlige Internettsider??!!

Kan noen "kloke" hoder svare meg ;-) jeg kan ikke noe for det, jeg ler, flirer og rister på hodet.... Mens jeg venter i spenning på svaret fra de....kloke ;-)

Ha en fortreffelig aften videre, og husk å følge lover og regler som andre voksne mennesker har pålagt deg, vi lever tross alt i et fritt land ;-)

AMEN

Liker du hva du leser her? Les flere av tidligere innlegg og følg nye innlegg ved å trykke liker på min facebookside her. På forhånd takk for at du synes jeg har noe som gir deg leselyst :-)

#helsenorge #helsedirektoratet #detoffentlige #voksendebyråkrati #klokehoder #navkaos #helfo #pasientreiser #egenandelogfrikort #demokrati #sieriblogg #sisselblunck #bluncksieri #sisseleriksen 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits