Vil du leve greit med mindre penger, el MÅ du leve på lavere inntekt? Spare mye penger på hår og hudpleieprodukter?

Mine ideer som jeg her deler, er stort sett kommet ut av å leve i lengre tid med svært vanskelig økonomi. Nesten 10 år med lav inntekt og høye utgifter og nedbetaling av gjeld etter konkurs, ga meg nemlig også en del positivt. Blant annet at jeg ble svært oppfinnsom på måter å spare penger på. Jeg vet det er tabu å snakke om økonomi og dårlig råd. Men de fleste vet vel nå, at jeg er til for å rive ned alt av den slags tabuer! Her skal ingenting gjemmes bort, skjules osv. Frem i lyset, og snakk det ihjel!

Det er riktig som mange sier, man får faktisk god fantasi, av å måtte gå kraftig ned i levestandard pga fattigdom. Og jeg er ganske sikker på, at mye av det jeg deler her. Det hadde jeg aldri kommet på ellers. Om det ikke var for at den økonomiske situasjonen min, tvang meg til å tenke alternativt.

Dette med å mangle valgmuligheter i livet, har ofte lært meg mye, som jeg ellers ikke ville ha klart å finne frem til, om jeg hadde kunne velge å slippe. Denne mangelen på "valgmuligheter" har faktisk som en rød tråd gjennom mitt liv, ofte lært meg mye. Nød lærer naken kvinne å spinne, som det heter... Jada, jeg vet det er mange som aldri har opplevd en situasjon hvor valg ikke er et alternativ, ofte vil de svare på slikt jeg beskriver her med: "joda, man har alltid et valg".... De velge jeg å overse, så kan de ta kontakt om de selv kommer opp i en slik livssituasjon, eller flere. For da vil de nemlig forstå, hva virkelige utfordringer består av. Selv om jeg selvfølgelig håper færrest mulig, slipper å havne i slike vonde og vanskelige situasjoner i livet.

Vell, jeg har levd slik at mine nå voksne barn, skulle merke minst mulig til fattigdommen, men samtidig bli bevisst på hva penger er, og hva de forskjellige ting koster. Og med en jente som vokste opp og ble tenåring i disse trange økonomiske årene, har pengene lett for å fly! Og jeg brukte de heller på henne, det føltes bare godt og helt naturlig. Intet offer. Som jeg har skrevet om i tidligere innlegg. Jeg kjøpte meg klær og sko (brukt) for ca 500 kr i løpet av 7 år. Og jeg led ingen nød. Tvert i mot! Men en tenåring i dag, skal ikke mangle mye, før man risikerer å bli lagt merke til, på en negativ måte, dessverre. Og for meg er det viktig å unngå dette, men samtidig ikke fullt og helt gi etter for dette presset, da vinner nemlig denne trenden mer og mer frem.

Den gyldne middelvei er ofte en god løsning. Men så var det dette med klær, sko og hår og sminke da.... det koster! Vell, her kommer noen små triks, som vi selv har brukt, og som jeg ofte bruker den dag i dag, om ikke for å spare penger, så fordi de produktene ofte er like bra, og noen ganger bedre, enn de vi betaler for i dyre dommer i butikkene. 

Bildet er lånt fra Google

Hårkur, svært egnet for tørt og behandlet slitt hår. Det er enkelt, bruk matolje, den ene typen er ikke nødvendigvis bedre enn den andre. Velg og vrak, eller bruk av den som står på kjøkkenet ditt. Masser oljen inn i håret ditt, ikke gni det helt inn i hodebunn. Der er håret sjelden tørt og aldri slitt, det vil derfor bare gi en følelse av fett hår. Hårlengdene er det viktige. Velger du å ha det i tørt hår, trekker det mer inn, men kan fint gnis inn i vått håndkletørket hår også. Sov med dette om natten. Vask håret morgenen etter, bruk shampo to ganger. Noen ganger kan det virke litt fett likevel, men som oftest går det fint! For ekstra effekt, eller for å beskytte putetrekk, klipp opp en bærepose og knyt rundt håret/hodet.

I dag er det blitt svært populært med silkolje, Moroccainoil og andre typer olje, for å få behandlet og brusete hår, til å se blankt og velstelt ut. For mange år siden, så var de heller ikke uvanlig, at vi unge damene stakk innom et offentlig toalett og brukte håndkrem, hudkrem, lotion el hva det måtte være vi hadde i vesken...smurte det godt inn i hendene, og trakk fingrene igjennom håret. Nødløsning som fungerte med ulikt resulatat. 

Og til opplysning ellers: har du lagt merke til det nydelige blanke flotte tykke håret på feks kvinner fra India, Pakistan osv? Og at de aldri har tegn til tørt, slitt ødelagt hår? Svært mange av disse jentene, de bruker denne oppskriften, de pleier sitt hår med ulike typer matolje :-)

 Bildet er lånt fra Google

Peeling for ansikt og kropp. Matolje, honning kan benyttes med strøsukker i. Vil man ha kraftigere peeling, bruk kaffe, pulver kaffe eller annet grovkornet kaffe. Oljen el honningen, gjør huden myk og delikat i tilegg.

Også preparatet Cocosa, kokosnøttolje, som jeg husker mange venner i etniske miljøer brukte da vi var unge. Gjerne mennesker med afrohår, som få nordiske frisører den gangen klarte å håndtere. Og den ble også brukt som middel for å lage gode dreads, slik at håret filtret seg godt sammen. I dag, er denne også blitt et produkt mange flere kjenner til. Og den kan bestilles mange steder på nett. og også kjøpes i ulike forretninger drevet av utlendinger. Men jeg tror til og med noen helsekost forretninger har begynt å selge produktet. 


Privat bilde

Det er mange små ideer, rundt de fleste kostnader i hverdagen, som vil frigjøre midler til andre ting, som faktisk må betales med penger. Og det å kutte ned på kostnader, gjerne mange små faste sådan, vil til sammen, frigjøre nok til at man isteden for innkjøp, kan betale en regning.

For de som aldri har opplevd å måtte klare seg med lite, de som aldri har behøvd å starte med to tomme hender eller som ikke har erfart å havne i en livssituasjon, som gjør at du må kutte kraftig ned på levestandard, vil ikke ha verken forståelse eller interesse av hva jeg her deler. Eller... ofte så er det slik at mange av de jeg kjenner, som er født inn i en formue, og som alltid har familie eller andre som trår til i situasjoner jeg nevnte her. De er faktisk ofte mennesker, som sitter hardest på sine penger, og det er derfor en del av de klarer å beholde eller øke sin formue også. Så det får være opp til hver enkelt.

Jeg skal senere dele en del andre tips om hva som kan hjelpe deg å gå kraftig ned i levestandard. Enten fordi du ønsker det. Eller det skyldes at du ikke har annet valg. Jeg setter veldig pris på om du velger å følge meg og nye innlegg ved å trykke liker på min Facebookside, som du finner ved å trykke her. Jeg vil etter ønske fra mine lesere også heretter dele mye av mine Facebook-oppdateringer fra min private side der. Da mange føler det deles en del nyttig og ettertenksom også der, og det blir mye og følge med flere steder. Jeg har dessverre ikke plass til flere "venner" på min personlige profil. 

Takk for at du leste. Send meg gjerne en kommentar eller tilbakemelding. Og kontakt meg om du ønsker skrivearbeid utført. Alt fra søknadsprosesser innen det offentlige byråkratiet. Klagesaker. Nav. Private skriv. Jobbsøknader. Eller spørsmål rundt rettigheter og plikter innad i vårt lands store byråkrati. 

Alt jeg deler på sosiale medier. Er fritt for å deles offentlig. Det setter jeg bare pris på. Ha en nydelig vinterdag videre der ute...og inne i cyberverden!

#sparetips #naturlighårkur #levgodtforlitepenger #hårolje #lagegnehudoghårprodukter #naturligepreparaterforhudoghår #enkeltogbillig #detvirker #bluncksieri #gånedilevestandard #blunck #sieriblogg #sisseleriksen #bluncksieri #godetips #harduprøvddet #lagdinegenpeeling #matoljekanbrukestilsåmangt 

 

 

Én kommentar

Mariann

24.01.2017 kl.17:53

Vet du at jeg bruker sjelden deodorant og kun solkrem på ferie, ikke noe annen hudpleie og sminke bare hvis jeg skal på fest. Kun lactasyd til hår og vask, ingen såper annet enn til håndvask :) Jeg tror vi har ikke behov for alt vi påfører huden. Undersøkelser viser at ved mange fuktighetskremer, er det mindre fuktighet i huden etter at man har smurt seg. Huden ordner opp selv og smører vi, må vi fortsette med det. Likedan med lipsyl, hvis man ikke bruker det annet enn ved ekstreme forhold , ordner leppene opp selv :) Jeg tror at alt vi smører på oss, tilfører mange stoffer til kroppen som er farlig for oss i lengden. Jeg lurer på hvordan huden til de unge som bruker botox og Restylane , osv, vil se ut når de passerer femti. :)

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits