Runulfr utestengt fra Facebook pga bilder av amputerte ben!

Nok en gang skjer dette vi ser titt og ofte, Facebook sine retningslinjer, er ikke alltid lett å forstå? De slår hardt ned på de merkeligste ting. Som brannskadde, brystkreft opererte som står frem med bilde, tegnede vitsebilder som viser nakenhet med mer. Mens filmer og bilder av steining av kvinner, drapsmenn som står avbildet med avkappede hoder av mennesker, ungdommer som angriper andre unge i samlet flokk på gate, og sparker og slår offeret bevisstløs, gutter som torturerer hunder eller andre dyr, de får man lov å dele så mye man ønsker. Rapporterer man slike bilder og filmer, får man beskjed om at bildene ikke er skadelig i følge Facebooks standard. Mens nakenhet, sykdom, amming eller handikap osv, blir fjernet enten av Facebook sine egne kontrollører, eller via brukere som rapporterer. Fordi de kan virke støtende på folk, og er i mot Facebooks standard. Hva er dette for slags standard??

( Fantastiske humørfylte Runulfr, raser over Facebooks merkelige retningslinjer! Men klarer ikke å la være å dra på smilebåndet..i kjent stil! Bildet er Runulfrs private.)


Er det USA sitt syn på slikt, som er videreført til de Europeiske avdelingene av Facebook. Har de ansatte verden over, fått beskjed om samme standard, den amerikanske? Og hvorfor er det ikke flere som protesterer? Dette skjer jo stadig, med mange andre mennesker. Og med andre bilder. Eller er ikke Facebook tilgjengelig for å lytte til brukernes synspunkt overhodet! Nå for kort tid siden, valgte altså min svært gode venn, Runulfr, en mann som jeg ser på som en av mine nærmeste, ja, som en bror, og vise bilder av sine "stumper" . Et av mange morsomme navn han selv bruker på sine ben. Bildet delte han på sin personlige profil. Og er slett ikke det første bildet han deler og beskriver med saftige ord og uttrykk, om hva det kan ligne på...  Han har altså amputert begge sine ben ved knærne. Og dette er altså ikke et enestående tilfelle. Han deler jevnlig bilder med mye humor. Selvironi er mannens kjennetegn! Og det er en flott egenskap å ha mener jeg! Mannen er aldeles enestående! Og det er han som faktisk har trøstet oss som er glad i ham, når vi syntes det var vondt og vanskelig med hans årelange plager og ekstreme smerter, før amputasjon endelig ble avgjort. Det er han som får oss til å le, så tårene triller! Nå vi er bekymret eller lei oss på hans vegne...

 (Lovlige bilder av soldat som morer seg med våpen, godkjent av Facebook.Bildet er fra Google.)
Og det samme gjør han nå, når vi som er glad i ham, synes det er vondt at de måtte gå til dette skrittet, å amputere begge ben, etter langvarige smertefulle år, med sår som ikke gror. Han spøker og ler, og får oss alltid til å smile! Er ikke det en fantastisk egenskap, så vet ikke jeg! Det er han som fleiper og ler når det er snakk om hans skjebne og hans kropps utseende pr i dag. Han har en helt utrolig livsglede, smittende humor og for ikke å snakke om mental og fysisk styrke! Og som svært mange, meg selv iberegnet, som av helsemessige årsaker, ikke alltid kan komme seg ut å være sosial hele tiden, deler han via Facebook, sin hverdag, også med denne prosessen, på godt og vond. Han er lykkelig fordi de ekstreme smertene han har levd med i sine føtter i mange, mange år. Nå er borte, sammen med føttene.. Og han er allerede oppe å går med sine proteser, han går som om han skulle ha to friske ben! Og det ennå han faktisk har vært rullestolbruker i en årrekke, pga voldsomme sår som aldri ville gro osv på bena. Mannen er jo en helt! En vaskeekte superhelt!

(Bildet som ble for sterkt for Facebook. Og endte med trussel om utestengelse, om ikke Runulfr øyeblikkelig fjernet bildet fra sin profil. Bildet er Runulfr sitt private.)

Runulfr har levd et svært intenst liv, og opplevd og vært gjennom mer enn de fleste av oss! Og i årene før han ble så syk, livnærte han seg av naturen, skogen og hundekjøring i Trysils skoger. Litt av en overgang fra gatelivet i asfaltbyen Oslo, hvor han vokste opp på Sagene. Men denne mannen, som jeg både respekterer og beundrer stort, han er noe for seg selv! Han takler alt det som de fleste ville kalle for umulig. Og ikke nok med det, han takler det med store og sterke ord, og med mye latter og merkelige kallenavn på altså sine "benstumper"! I dag er han bosatt i vakre Bergen by, hvor han har mange av sine gode venner nært rundt seg, heldigvis for meg, og andre som bryr oss om han, som befinner oss helt nede på Østlandet! Og nettopp fordi vi har Facebook, så føles det som om vi har nærmest daglig kontakt, vi "sees" jo og snakkes der, og får de nyeste oppdateringene og en god latter over Runulfr sine mange sprell... Så da er det kanskje ikke så merkelig, at jeg mister aldeles munn og mæle her, når jeg får vite at han har fått beskjed av Facebook, at det siste bildet han har delt av sine "stumper" må fjernes, fordi det altså strider mot deres retningslinjer! Hallo?? Han har delt slike bilder i mange mange uker og måneder! Hvorfor skal det nå være forbudt? Og hva er det nøyaktig som plager dere, eller som dere mener skulle være plagsomt for folk å se?? Er det det smilende fjeset inni en masse skjegg og hår, den herlige brautende latteren når han legger ut en film, som er så smittsom, at det er umulig å fortsette furting, om man skulle ha en dårlig dag? Eller er det vanskelig for dere eller andre, å se en mann av Runulfr sitt kaliber, som reiser seg (bokstavelig talt) opp fra hver eneste situasjon, som ville ha slått beina under (eller av?).. på hvem som helst av dere? Forstår dere ikke hvor mye dette betyr for andre i samme situasjon? For oss som er glad i ham?

(Lasse Gustavson, profilert forfatter og foredragholder fra Gøteborg, opplevde for få år siden, eksakt det samme som Runulfr. Med sine bilder. Bilde fra Dagbladet.)

For mennesker som sitter der og er alt for opptatt av forfengelighet og materielle verdier, og som trenger en som ham, til å få ristet av oss litt tøys, og gi oss litt å reflektere over og strekke oss mot, av livsglede og livsvilje? Og ikke minst....for Runulfr sin egen del!?? Skal han ikke en gang får den gleden av å muntre oss opp, vise hvor bra han har det, og kunne få benytte sin selvironi, til å komme seg gjennom traumer, som vi andre mennesker, ikke en gang klarer å forestille oss? Vi har flere eksempler på lignende episoder. Som feks den profilerte svenske foredragsholderen Lasse Gustavson, en sterk, klok og dyktig mann, som isteden for å la sin alvorlige brannskade stanse seg, benytter den i sitt arbeid for andre mennesker. Du kan lese om hans opplevelse ved å trykke her

Er det slik. Vil dere være så intolerante og dømmende, at alt som viser annerledeshet eller ubehageligheter, som dere tror ikke kan ramme dere selv, skal dere beskyttes fra! Mens flertallet, som det garantert ville være, om man undersøkte verden over, må godta å se skrekkelige filmer med steining av kvinner, mishandling av hunder, bilder av terrorister som stolt holder frem hoder etter sine massedrap, det må VI tåle!? Jeg tror dere er for virkelighetsfjerne, og at dere bør på alvor, burde gå igjennom deres retningslinjer for hva som er forbudt og hva som er tillatt. Jeg tror jeg snakker for mange...når jeg sier at deres ide ikke matcher med flertallet.... Og jeg personlig kommer hvert fall til å protestere og dele bilder av gode venner på Facebook, i det uendelige.... uansett om dere ikke synes de holder mål etter deres standard!

Da mennesker som Runulfr eller Lasse for den saks skyld, er for meg verdt mye mer enn utestengelse fra sosiale medier! Nå er bildene delt offentlig, men ikke direkte, så få vi se, om dere våger å fjerne linken til dette innlegget!

Da tror jeg dere leker meg feil person, jeg er ikke kjent for å gi meg eller bukke under for slikt!

 

Om du likte å lese min mening i denne saken, og har lyst til å lese tidlgiere innlegg eller fremtidige meninger, tanker og følelser jeg deler, så blir jeg veldig glad om du går inn på min Facebookside, og velger å trykke liker og følge meg videre. Du finner siden her! Og, har du flere spennende tema til meg, som du ønsker jeg skal skrive om. Har du behov for en skribent, som synes innholdet er viktigst. Så kontakt meg gjerne for oppdrag. Jeg er svært allsidig. Og skriver også for private, brev, klager, skjemaer med mere. E-post sissel.blunck@hotmail.com

#utestengelsefrafacebook #retningslinjerfacebook #krigerverreennnankenhetoghandikapp #sieriblogg #sterkemeninger #engasjement #hjertevarme #hvemkanblikastetut #utestengelsesosialemedier #protestmotamerikansketilstander #hvemkontrollererfacebook #diskrimineringavhandikappede #støtendebilder #hvareagererdupå #blunck #sieri #sisseleriksen #lesogbliengasjert #engasjementforandre #stoppdiskriminisering 

3 kommentarer

Nora Piscopo

11.04.2017 kl.14:18

Off sterkt å lese! Men fint innlegg!

Blunck-sieri

11.04.2017 kl.14:20

Nora Piscopo: Tiusen takk for det ??

Aylar Von Kuklinski

12.04.2017 kl.13:36

Nei, Facebook er på ingen måte lett å forstå seg på, eller resten av verden for den saks skyld..

Jeg skulle gjerne likt å sett et ordentlig intervju med sjefene for Facebook om nettopp disse tingene. Eller, ikke nødvendigvis "bare" disse tingene, men. Ja, kort fortalt. Jeg som deg lurer også på hvorfor "det" og "det" er greit, mens "det" og "det" må man helst fjerne så fort som svinn.. Nå skjønner jeg at verken bilder av av svulster eller videoer som viser steining av kvinner er noen særlig mange faktisk "ønsker" å se, men av disse tingene "foretrekker jeg" nok bilder av svulst eller slike bilder du har lagt ut her.

Selv om jeg forsåvidt kan forstå hvorfor de tillater slike videoer som avslører dyremishandling og sånt, men når jeg igjen tenker på den listen over samtlige av de tingene de derimot ikke tillatter igjen som kan være vel så viktig at verden får øynene opp for, så forstår jeg nok en gang nesten ingen ting igjen...

Alt jeg skjønner til syvende og sist er nok at Facebook velger å være veldig selektiv når det kommer til disse tingene. Skulle nesten tro de hadde laget seg et sånt "lykkehjul" når de satte opp listen over hva som er ok og ikke, og at de simpelthen har overlatt disse tingene til tilfeldighetene...

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits