Har du en tro? Hva tror du på, og hvorfor?

Tro kan gjøre folk veldig overbevist. Ingen kan rokke ved troen, når den er satt. Tro kan flytte fjell, som det gamle ordtaket sier. Jeg tenker nå ikke bare på religion. Men troen på hva som helst. Tro på midler som selges som helsekost, mirakelkurer osv, salver, tabletter, oljer, flytende som du skal drikke m.m. Samt troen på spøkelser, engler. gjenferd, helbredere, prester, ledere eller politikere. Mange føler seg bedre, om de tar en pille hver dag. Om de har lest i et ukeblad, at den faktisk er bra for en de plager. Ingen e kan da fjerne den følelsen, selv om man skulle vise til dokumentasjon på at der kun Placebo effekt. Da vil gjerne svaret bli, at da beholder jeg min Placebo-effekt, for den gjør meg godt.

Norway - Rogaland - Hå - Holmavatn til Steinkjerringa til Synesvarden

Politikere hylles for sine meninger. De behøver ikke vise til gjennomslagskraft eller handling,for å få tilhengere til sitt parti. De behøver kun gi tomme ord og løfter. Er et menneske god til å snakke for seg, så får vedkommende ofte høre "du burde bli politiker"! Jeg har aldri hørt noen si det til en som er rasende dyktig til å få ting unnagjort, noen som er en handlingens mann (eller kvinne)? Om en innbitt Frp mann i gata, blir fortalt av en av de høytstående innen Frp, at de skal eller kan, gjennomføre den ene eller andre forbedringen. Ingen dokumentasjon, kontrakt eller annet er nødvendig, for at mannen med sterk tro på Frp, skal tro fast på dette partiet.

Hvis man uttaler seg om at man har et fantastisk middel for slanking, vil vedkommende bli løpt ned av mennesker som ønsker å kjøpe produktet. Om bare selgeren lover at det hjelper. Ingen forlanger vitenskapelige bevis. Lover en reklame på tv eller Internett, at du vil bli vakker, få igjen tapt hår hos menn, se yngre ut osv, om du bruker deres produkt, så vil de faktisk få mange salg, om de viser en flott kvinne eller en kjekk mann i reklamen, og folk tror da på alle ordene i reklamen hvor de forteller om produktet med merkelige ikke eksisterende ord, om hva dette produktet inneholder og hvordan det virker.

Vil du lese mer om emnet, kan du lese om hvorfor vi tror på mirakeldietter her.Så har vi spilling. En stor andel mennesker, bruker masse penger gjennom livet, på å spille. Om det så er bingo, poker, spilleautomater der de fortsatt finnes eller lotto. De vet alle, at sjansen for å vinne, er lik null. Men troen deres, på at en dag, så kan det like gjerne være meg, gjør at de fortsetter livet ut, uansett hvor mikroskopisk sjansen altså er for at de en gang vinner.  Dette er reklamens virkning på mennesker. De spiller jo nettopp på vår tro. På hva mange ønsker seg osv.

Og religion samfunn, politiske partier, er avhengig av å ha talens gave, for å snakke slik rundt grøten, at mennesker rundt de faktisk tror at det skal bli slik politikeren forespeiler. Mange har behov for å tro på "noe som er større enn en selv", og jo eldre man blir, jo mer religiøs blir man ofte, da man har sterkere behov for å tro, med tanke på døden, hvorfor vi er til, og om dette livet var alt vi hadde. Les gjerne mer om det å tro på f.eks det overnaturlige eller en religion her. 

 Jeg personlig, har ingen tro. Jeg lurer noen ganger på hvorfor. Jeg har også spurt noen jeg anser eldre, som jeg anser for å være mer vis, og mye klokere enn lille meg. Og jeg sluker alt av lesestoff i temaet i blant. Og forstår psykologisk så skyldes noe av det, at jeg ikke stoler på andre enn meg selv. Etter å ha blitt sviktet mange ganger i livet. Og det at jeg har klarte meg alene gjennom ganske traumatiske livshendelser, gir meg trygghet om at jeg klarer meg alene, og ikke behøver noen. Samt at læren om at man selv må jobbe hardt for penger, om det er det man ønsker seg. Eller at det er kun meg selv, med sterk egenvilje som faktisk varig kan endre kosthold og trene, om jeg skulle bli overvektig. Jeg har ingen tro på at andre kan gjøre det for meg, hverken mennesker eller midler av noe slag. Jeg har aldri brukt penger på å kjøpe kremer, salver, tabletter eller annet, som skal gjøre meg friskere, penere, slankere, mer energisk osv, om det ikke er midler som er behandlet og undersøkt innen forskning. Og jeg tror kun på egne opplevelser. Jeg stoler jo ikke på noen, og må derfor oppleve det selv, eller lese vitenskapelige bevis, på noe, om jeg skal tro på det. Derfor har jeg ingen tro på det overnaturlige. Jeg føler rett og slett ikke at jeg "mangler noe", eller behov for å tro på noe, jeg er tilfreds og lykkelig stort sett, og mener bestemt at det er jeg selv som er ansvarlig for alt som hender meg, og for alt jeg vil oppnå. Utenom uheldige hendelser eller ulykker, men de ville nå hendt meg selv om jeg trodde på det ene og det andre. Så slik er jeg skrudd sammen...Jeg leste en gang noe om at nordmenn, særlig i en viss alder, og flest kvinner, har en spesielt sterk tro på mange av slike ting som jeg nevner her, det overnaturlige, fenomen, eller mirakel kurer mot eller for, det ene eller andre. Altså menn også. Og unge mennesker. Men flest kvinner i alderen 40 år og oppover. Og at Norge var et lite land, med få mennesker, men med mange som tror, på noe. Som om vi her skulle ha større behov for noe å tro på, som en støtte eller noe å lene ting på? Altså at her har vi stort behov for å tro.

Man kan lese i psykologien, at mange mennesker, kun behøver sosial aksept, for å få tro på noe, altså la seg overbevise. Om mange mennesker er samlet, og en ler voldsomt av en vits. Så ler gjerne de andre med. Fordi da er det akseptert at vitsen var morsom. Vi bruker altså ofte andre menneskers aksept, som tillatelse til å tro på noe, eller føle det samme som dem. Om bare mange nok sier, på en bestemt måte, at dette virker. Eller en politiker sier: dette skal jeg gjøre for deg! Så tror vi det, om vi ser at mange andre faktisk tror på det. Og kanskje er det min manglende påvirkningskraft, som gjør at jeg ikke er slik. Jeg har jo på mine "gamle dager", funnet en uendelig god ro, og føler meg fredfull og lykkelig, ved at jeg rett og slett ikke bryr meg det minste om hva alle rundt meg mener om det ene eller andre. Jeg har godtatt at jeg ikke nødvendigvis er så lik andre, og akseptert at min annerledeshet er mest til fordel for meg selv. Les om påvirkingskraft her. 

Jeg behøver altså ikke å tro på noe, jeg føler ikke behov for det. Eller jeg klarer ikke å ha tro på noe. Jeg er på en måte ikke "søkende" som mange kaller det, og jeg kjenner at jeg ville aldri har lagt min tro i andres hender. Jeg tro kun på meg selv, og de evner og den kraft jeg selv måtte ha å by på i en hver situasjon.

Har du behov for noe å tro på? Hva tror du på, og hvorfor? Dette er et fascinerende tema, som det hadde vært spennende å høre andres meninger om!?

Om du ønsker å lese mer av mine tanker og hva jeg stadig filosoferer over. Mine sterke meninger, personlige opplevelser eller humoristiske innlegg. Så trykk gjerne liker og følg meg, via min Facebook side, den finner du her.

#trokanflyttestein #ålenesegpåtro #lardudegpåvirke #tropådetovernaturlige #sterktro #religion #ateist #nårreklamenpåvirker #åtroaltmanser #vitenskapeligbevis #håndfastebevis #behvøeralletro #hvorforbehovervitro #sieri #sisseleriksen #blunck 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits