Takk skal dere faan meg ha... Norwegian,dere er virkelig unike!

I skrivende stund,  juli 2017, så leser jeg på deres Facebookside, kjære Norwegian, at det er det over 100 personer som har lagt inn klage på dere, siden jeg skrev en klage der, torsdag den 22 juni 2017. Jeg har ikke så mye tid, at jeg orker å telle alle klager før denne datoen. Klagene dreier seg om mye forskjellig. Men det som går igjen, er følgende: ingen blir oppdatert eller varslet om kansellerte reiser, ingen ansatte er på plass ved gate, ingen ansatte på flyplassen har informasjon om noe, deres ansatte er arrogante, gretne og mangler serviceinnstilling, dere gjør ikke opp for økonomiske tap som skyldes dere, timelange ventetider på deres kundetelefon, ingen mat-servering på lange reiser, ulik behandling av hva dere kaller cabinkoffert osv osv.

La oss ta det viktigste, hvordan hadde dere tenkt dette skulle foregå fremover? Hvorfor velger dere ikke ansatte som smilende kan og gjør jobben sin? Hvorfor tror dere at dere kan unnslippe klager, ved å opptre uten e-post adresser for kontakt? Hva har fått dere til å tro, at et selskap som bedriver service og reiser, ikke behøver å ha kompetanse om hvordan utøve service?

Dere er altså, som overskriften sier, unike! Men ikke på en positiv måte. Nå har jeg, som har forsøkt å forsvare dere, når folk banner over dere... endelig forstått hvordan dere opptrer. Og jeg skal ikke fly med dere, jeg betaler heller tusenvis ekstra, for å få normal service hos et annet selskap!

Jeg sendte dere en skriftlig klage, etter å ha jobbet lenge med å få tak i kontaktinformasjon. For den vil dere nødig ut med. Og tlf deres er det for mange timer (ja, timer...ikke minutter) ventetid på. Og svaret er bare et generelt svar, som dere nok bruker til alle klager! Hvor dere mest forteller om dere selv i tredje person, på samme måte som psykopater pleier å gjøre. Og ikke et av mine spørsmål er besvart! ikke et!Her kan man lese vår henvendelse til Norwegian, og deres intetsigende tilbakemelding:

Vi var to personer, meg og Tove, som skulle fly til Stavanger, Sola, kl 18.15. Da vi er godt voksne personer, som liker å ha god tid, sørget vi for å være på Gardermoen lang tid, før flyet skulle gå. Etter å vært i gjennom sikkerhetskontrollen,spise vi litt. Og bestemte oss for å gå til gate nr 14. Som vi hadde lokalisert før vi spiste, nettopp for å unngå stress. Vi var ved gaten ca 17.42. Det satt mange og venter der. Men likevel var ingen ansatte på plass i skranken man må gå igjennom for å komme inn på gaten og flyet. Vi satte oss derfor på fremste benk ved sitteplassene. Den er med retning ansiktet mot skranken, og altså nærmeste sitterekke til gaten. Ingenting skjedde, vi syntes det var noe merkelig.

Tove gikk og kikket i vinduet, for å se om flyet kanskje ikke var kommet ennå. Men det var der, kunne hun se. Nå etterlyser jeg at det burde komme en beskjed over høytaler-anlegget, om det var forsinkelser. For klokken er mye, og det har fortsatt ikke kommet noen ansatt som har begynt å slippe folk ombord. Nå er klokken straks 18.15, når flyet er ment å lette. Da kommer det en dame ut fra døren ned til gaten, med refleksvest på. Samtidig kommer det en høygravid ung dame, og hun henvender seg til den reflekskledde, vi kan se hvordan den gravide får huden full av kjeft, og hun blir peket og forklart hvor hun kan gå og henvende seg, med sitt problem. Tove har nå reist seg, og står i nærheten av disse to damene. For å kunne spørre om hun med refleksvest, vet hva som skjer med vårt fly. Når den gravide passasjeren småløper nedover den veien hun ble fortalt hun måtte gå. Sender den reflekskledde, Norwegian ansatte vil jeg anta, blikket mot Tove, og om blikk kunne drepe. Ville nok ikke Tove vært her i dag. Dermed sier hun bare, at nei, jeg ville ingenting, og kommer å setter seg. Damen med refleksvest forlater området.

Jeg reiser meg og går å kikker på skjermen som står i skranken der. For nå er klokken faktisk 18.17, to minutter senere enn avgang skulle skje. Og ikke et mennesker å se, altså av ansatte. Og alle passasjerer som venter sammen med oss, virker ikke utålmodige eller stresset. Vi får helt panikk. Hva er dette. Hva har skjedd? Jeg har aldri vært med på noe lignende når jeg har flydd tidligere. Nå viser skjermen i skranken på gate 14, at vårt flight.nr og klokkeslett fjernet, og en annen avgang til Stavanger, en time senere, står oppført, altså kl 19.15.


Vi bestemmer oss for å gå i den retning den gravide fikk pekt ut veien, for å se om vi finner informasjon for Norwegian. Og det gjør vi etter en stund. Men.. de to ansatte der, en ung mann, kom ikke inn på pc sin, så han ber oss bruke den unge damen ved siden av oss. Hun er svært aggressiv, rett og slett gretten, og har et ansikt av sten. Altså det siste man forventer å møte hos noen med service som yrke. Jeg forteller at flyavgangen vår aldri skjedde. At vi har sittet der siden mellom ti over halv seks, til nå. Og at ingen ansatte var på jobb, og ingen beskjeder over høytaler-anlegget har kommet, om hva som skjedde med flyet vårt. Ei heller har det kommet noen Norwegian annsatt til gaten for å etterlyse passasjerer som mangler eller informere om eventuelle endringer. Vi viser henne sms som Tove har, med flight.nr osv.

Damen sier: flyet har gått som planlagt det! 110 passasjerer ombord, og nå er det lettet. Hva sier vi??? Hvordan er det mulig, vi har jo sittet der hele tiden! Inntil skranken. Siden kl 17.42 ca, ingen ansatte eller passasjerer har passert oss og gått inn den stengte døren ned til gaten og flyet? Da må det ha blitt flytt til en annen gate, uten at vi har fått beskjed, mener jeg. Men neida, gate 14, dere har bare ikke sett dem, sier damen. Nå kjenner jeg, ennå hvor tålmodig jeg er, at jeg snart mister besinnelsen, og kommer til å svare like spydig og hånlig, som deres ansatte gjør! Jeg spør: sier du at det har gått 110 personer forbi oss, så vil det si at du mener det er noe feil med oss, som ikke kan se dette? Ja, de er jo ombord, men mulig de gikk ombord før dere kom til gaten sier hun. Så tidlig før avgang, innenlands, spør jeg. Ja, det er helt vanlig sier hun.

Jeg spør så om det ikke er vanlig at man f.eks blir etterlyst over høytaler-anlegget, når man ser passasjerer mangler. Eller at de ansatte ved gaten går opp til skranken for å se etter manglende passasjerer når det mangler noen på passasjerer listen. Slik jeg har sett skje med andre flyselskap. Nei det er ikke vanlig lenger sier hun. Hun sier videre at damen med refleksvest, nok var den ansatte i gate 14, som kom opp etter å ha fulgt siste passasjerer ned til flyet.

Men hva slags rutiner er det da, spør jeg videre. Er det ikke normalt at en ansatt blir igjen ved skranken, for å ta i mot etternølere eller forsinkede passasjerer? Og om de kun er en ansatt, og hun får beskjed fra de ansatte på flyet, at det mangler passasjerer i følge listen, så går den gate ansatte opp og ser om de savnede passasjerene nå er ved gaten, før avgang. Særlig når de slapp ombord passasjerene så tidlig før avgang. Nei, det er ikke vanlig sier hun.

Vil dere kjøpe billetter til neste flight kl 19.15 så kan dere det sier hun, de koster kr 1530,-per person! Vi har så mange spørsmål, forstår fortsatt ingenting. Og Tove ser ingen annen løsning enn å kjøpe to slike ekstremt dyre billetter. Dette pga vår reise er bestilt av Pasientreiser, Helfo. Da Tove skal ha en viktig operasjon morgenen etter.Jeg er med som ledsager.  Så valgmuligheter, det har vi faktisk ikke.

Når vi forlater informasjonsskranken, snur vi oss, og ser de to unge som arbeider der, knekker sammen i hånlatter! Fantastisk flotte ansatte dere har? Jeg gremmes, hvordan kan slike overhodet få arbeid noe sted??

Når vi vel kommer til gate 14 med de nye billettene, så er det ingen der, men en mann ikledd refleksvest kommer opp fra gaten. Vi spør ham, om han kan hjelpe med et spørsmål. Det vet jeg ikke, kanskje sier han. (Nok en fantastisk ansatt.....meget serviceminded..eller ikke).

Vel de gjelder flight kl 19.15, til Stavanger, går den ikke fra gate 14 likevel sier jeg? Nei, den er flytt til gate 12 sier han. Vi går til gate 12.. Der jobber det en smilende serviceinnstillt ung dame. Jo,det er helt sant. Hun var helt fantastisk! Jeg håper andre flyselskap snapper opp hennes flotte fremtreden og tilbyr henne en ordenlig jobb!

Og nå ser vi også den høygravide unge kvinnen igjen. Det viser seg at hun hadde kommet for sent til samme flight vi skulle ta kl 18.15. Og det samme gjelder visstnok en annen kvinnelig passasjer der. Vi snakker litt med dem om saken. Og så forteller jeg deres ansatte i gate 12, om hva vi opplevde. Hun blir helt sjokkert, og sier hun vil dobbeltsjekke om flight kl 18.15 virkelig ikke ble flytt til en annen gate. Og hun tar en tlf, og får det bekreftet, at den gikk fra gate 14, men avgang skjedd litt før tiden, ca 18.12. Vi spør henne så, hva er rutine ved slike hendelser, at den ansatte i gaten får vite at det mangler flere passasjerer på listen. Da går vi opp fra flyet til gaten, og ser om de er dukket opp sier hun.

Det er vanlig prosedyre altså! Derfor forstår jeg nå, at deres særdeles lite service ansatte i gate 14 ved flight kl 18.15, IKKE gjorde sin jobb, etter arbeidsintruksene. For vi må gå ut i fra at de er like for alle ansatte? Det som gjør det hele ennå mer spesielt, er at det på flyet til Stavanger l 19.15, er massevis av ledige seter! Likevel forlangte den svært aggressive ansatte i informasjonen, at vi betalte for nye billetter! Og ekstremt dyre i tillegg!

Så jeg forlanger at Tove/vi får tilbakebetalt billettprisene vi måtte ut med. Og selvfølgelig kompensasjon for forsinkelse og ikke minste den stygge nedverdigende behandlingen vi fikk av deres ansatte. Og at ansatt ved avgang 19.15 samme dag, får en påskjønnelse, fordi hun faktisk var den eneste av deres ansatte som både var smilende, vennlig, hyggelig OG kunne sitt arbeid!

At dere foretar opplæring i service for deres ansatte. For den spriker veldig, fra person til person! Og, at dere sørger for at alle deres ansatte følger samme arbeidsinstruks og rutiner. Dere kan ikke fortsette å legge ansvar for ansattes feil, på passasjerer. Jeg forventer svar innen en ukes tid. Uavhengig av deres arbeidsmetoder.

Om jeg ikke får noen tilbakemelding innen rimelig tid. Vil jeg dele historien offentlig, i mitt virke som skribent. Og advare andre mennesker for å benytte deres selskap. For jeg kan altså ikke la slikt passere, uten å vise at vi finner oss ikke i å bli behandlet på denne måten.

For slikt bør man ikke bli utsatt for. Til og med når man er syk og reiser som pasient. Forferdelig service og grove feil i deres rutiner. Og til og med laste passasjerer for deres feil? Jeg har aldri forstått tidligere, hvorfor så mange boikotter Norwegian. Men, om dette er vanlig, så forstår jeg nå mer om hva som foregår.


Mvh Sissel Norwegians tilbakemelding:

Norwegian lägger stor vikt vid att ge optimal service till våra kunder och vi beklagar att höra om de problem som uppstod vid Gate i samband med er resa från Oslo till Stavanger den 12 juni 2017.

Vi har full förståelse för att denna typ av händelse upplevts som påfrestande för er. Vi kan i detta tillfälle se att DY544 hade planerad avgångstid kl 18:15 och faktisk avgångstid kl 18:12.

Det av största vikt att infinna sig i god tid vid flygresor. Varje resande är själv ansvarig för att komma i god tid till rätt Gate. De tidfrister som gäller finns väl dokumenterade i våra regler och villkor.

Att infinna sig efter angivna frister kan medföra att ni inte kan flyga som planerat. Det är av största vikt att hålla sig uppdaterad med eventuella ändringar som kan ske så som avgångstid, Gate och även inställda flyg. Ni har alltså ett visst eget ansvar . Ni kan hålla er uppdaterad via de informationsskärmar eller personal som finns på flygplatsen.

Detta är speciellt viktigt nu förtiden då många flygplatser har valt att vara tysta flygplatser och ett mycket begränsat antal utrop görs via högtalare

Vi lägger stor vikt vid att erbjuda en god service till våra passagerare och vi har krav på att alla som representerar flygbolaget skall vara artiga, trevliga och professionella. Vi vill be om ursäkt om ni upplevde er illa bemött vid detta tillfälle. Vi kommer att vidarebefordra era kommentarer angående detta till ansvarig avdelning.

Vi beklagar den situation som uppstod för er men vi kan dessvärre inte tillmötesgå krav om ersättning vid detta tillfälle.

Vi hoppas att detta förklarar situationen och att vi trots allt kommer att få nöjet att välkomna er ombord hos oss även i framtiden.

 

 Med vänliga hälsningar/Kind Regards
Susanne
Customer Relations

 

.

Her har dere et par spørsmål til:

Hvor mange kunder har noen gang fått medhold og fått tilbake sine penger etter å ha vært utsatt for deres elendige service? jeg tipper på NADA-NULL!?!

Hvorfor svarer dere som en politiker på de henvendelser dere gidder å svare på?

Hvorfor svarer dere ikke på alle negative innslag på deres Facebookside?

Hvor lenge skal Norwegian skylde på utenforliggende problem som grunn til elendig service og bare rot?

En ting er hvor provoserende det er, å se hvordan dere behandler kunder. Dere viser på alle vis, at dere har ingen interesse eller noe ønske om, å behandle kunder som de som faktisk gjør at dere eksisterer. Arrogant og spydige i tillegg. Rene Nav-flyselskapet. Der det gjelder å gjøre verst mulig arbeid og være mest mulig frekk ovenfor kunder. Jeg hadde aldri i mitt liv ansatt slike mennesker! I et serviceyrke! Folk som ikke kan smile, har kompetanse i jobben sin, og i tillegg rett og slett ler av kunder og gjør narr av de. Hadde de behandlet meg slik på privat grunn. Så kan jeg love dere at jeg hadde tatt igjen, og da hadde ok evnen til å smile... blitt ennå vanskeligere i etterkant... 

For dere forstår det, at å behandle fremmede mennesker slik, det er ikke godkjent ute blant folk. Det forventes en viss folkeskikk, høflighet, og respekt. Noe som dere har glemt å kreve av deres ansatte....Jeg kjenner at jeg på en måte blir flau..på deres vegne. Fordi dere har ikke vett på å bli det selv! Og det sier ganske mye...  Jeg lovte dere å gi lyd i fra meg, om dere ikke imøteser vår klage og krav, på en ydmyk og serviceinnstilt måte. Og dere svarer ikke i det hele tatt. bare sender et slikt svada standard svar! Dermed syntes jeg at jeg skyldte dere å gjøre gjengjeld. Noen tusen lesere til enhver tid, har jeg jo. Og da kan det jo hende dere får ennå mer klager og mindre kunder...av den grunn. og det er jo veldig trist.

Ps..jeg har sendt saken videre via Forbrukerrådet selvsagt.

Men samtidig, som dere sier selv "Blunck forsøker til en hver tid å gjøre et hvert menneske jeg er i kontakt med, fornøyd. Og jeg gjør mitt ytterste for at de skal bli fornøyd. Selv om jeg ikke kan noen regler, ikke kan svare på spørsmål, og aldri innser at andre enn meg kan ha rett. Så kan jeg dessverre ikke imøtekomme deres ønske om å ha meg som passasjer i fremtiden. Og jeg ser meg altså nødt til å skrive dette innlegget om dere. Slik at jeg vet at jeg har advart andre idag, i morgen og for all fremtid, mens dette innlegget ligger ute på Internett....lenge etter min tid på jorden er forbi. Så har jeg i hvert fall gjort det jeg kan."

Se på det som....en takk... for å være unikt elendig på kundebehandling, service og drift av et flyselskap. 

All lykke til med fremtiden ønskes

Puss puss <3 

Vil du lese mer av mine innlegg? Gjør du meg glad ved å like min Facebookside, du finner den her! Trykk liker og få beskjed om nye innlegg, eller gå inn og les eldre men fortsatt aktuelle artikler. 

#norwegian #elendigflyseskap "manglendeservice #norwegianhosforbrukerrådet #advarermotnorwegian #bjørnkjos #bjornkjos  #velgrettflyselskap #blunck #bluncksieri #sieriblogg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

49, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits