SKAM DERE! Alle som kommenterte til videoene lagt ut av en svært syk ung kvinne! Psykisk sykdom skal IKKE gjøres narr av!

Vi er mange som så videoen, veldig mange, "de fleste" som er over snittet aktive på Facebook, og litt flere, så videoene delt av den svært syke unge Oslo kvinnen, delt i senere tid, særlig videoen hvor hun bannlyser NAV. Noen heiet på henne. Forståelig, fordi mange kjenner igjen fortvilelsen de føler etter å ha møtt på det beryktede NAV systemet, vårt "nye velferdssystem", systemet som skal være dere for oss, når vi havner i en fortvilet livssituasjon, forårsaket av helseproblemer, samlivsbrudd, dødsfall og tap av familiemedlemmer, tap av arbeid osv.

Systemet som mange stoler på fungerer smertefritt, ved at det jobber mange kompetente der, ansatte som ikke bare kan sitt fag, men som også, selvfølgelig, har god menneskekunnskap, vet mye om omsorg, empati, traumer, hvordan ulike mennesker reagerer følelsemessig på økonomiske problemer, hvordan det er å leve med alvorlig sykdom og handikap. Profesjonelle ansatte, som vet å lete etter muligheter, isteden for å ta i fra deg siste håp! Ikke sant?

Men nei, slik er det nok svært sjelden noen blir møtt i den etaten. Joda, disse ansatte som beskrevet, de eksisterer, det har jeg personlig opplevd. Men de er i et så lite fåtall, at du skal være mer enn heldig, for å møte på en slik engel. Det mest vanlige er at du blir møtt med en nedlatende holdning, du blir sett på som en irriterende kvise på samfunnets bak. Du blir ikke trodd, uansett hva du sier, alt du sier vil først bli mottatt som blank løgn. og det er du selv som har bevisbyrden, du må bevise at du snakker sant. I tillegg, om du er syk, og derfor behøver etatens hjelp, ikke forvent medfølelse eller støtte, eller oppbacking, forvent at de knuser deg, til du, som først var sterk mental, det var det siste du hadde igjen av verdighet, etter at din fysiske helse, og derfor din privatøkonomi... gikk ad dundas.

Du vil raskt ende i knestående selv, etter at de "rette" ansatte har fått behandlet deg på en så nedlatende og arrogant måte, at det siste du tenker før du forlater saksbehandleren, er; jeg skal aldri hit mer! Jeg vil heller sulte ihjel, eller dø, enn å oppleve dette igjen! Da har de fått det som de mange ganger ønsker, blitt kvitt et pengeproblem, det er nemlig det du er. Redusert fra et menneske til et problem. Fordi du er så "dum" å bli syk, arbeidsledig, havne i en livskrise osv... så må du faktisk skylde deg selv...

Nok om det, er du i tillegg ustabil psykisk FØR du oppsøker NAV, eller før vårt kjære barnevern bryter inn i livet ditt, enten berettiget, pga du begynner å bli så nedbrutt, at du faktisk ikke klarer håndtere foreldrerollen så godt lenger, eller pga en eller annen, din eks partner, nabo, slektning eller andre, er uvenner med deg, og sender inn en såkalt bekymringsmelding som hevn. Disse florerer det av. og barnevernet har plikt til å undersøke en hver sak, uansett grunn til bekymringsmelding.

Og dessverre er denne etaten blitt på samme vis, de er kalde, virker ofte helt følelsesløse, og de er mer interessert i å fjerne barnet fra deg, enn å hjelpe deg, slik at barnet kan bli hos sine foreldre. Dette er det jeg opplever som mest vanlig. Men unntak finnes, det er helt riktig. Nå snakker jeg om det jeg som deltagende moralsk støtte, hjelpearbeider i livskriser og vanskelige livssituasjoner, opplever i møte med kommuner her og der, gjennom omtrent to tiår. 

Altså, om du sliter i dagens samfunn, kan du rimelig fort føle at når du endelig tar til motet, tar ansvar for eget liv, og tenker at jeg får være ansvarsfull og søke proffesjonell hjelp, dette kan skje alle, at man blir så syk, og får så omfattende problemer, at man må ta det skrittet. Så blir du altså møtt med om ikke stengte dører, men nedsettende tiltale, stygge blikk, hånende og nedlatende beskyldninger osv.. Dette handler ikke om penger, altså nei til pengehjelp, dette jeg forklarer nå. Det handler om mye mer enn det. Det er at mennesker i dyp krise ikke blir sett.

Alle etater skyver ansvaret over på hverandre, psykiatrien er fullbooket, rusbehandling har ikke plass før lenge etter din død,  NAV, Barnevernet, er som en slags iskald psykopat i møte med mennesker i nød. Ikke klarer de å se at et menneske er psykisk syk. Ikke evner de å benytte empati. Ikke tillater de følelser som redsel, sinne eller frustrasjon, da blir de redde faktisk. Og alarmknappen til politiet er ikke langt unna. Hvordan kan man ha en slik jobb, som omhandler det motsatte, de skal kunne være gode menneskekjennere og være der for å bistå. Ikke dytte mennesker ennå lengre ned i avgrunnen!

Tror dere virkelig at det er løgn, når mennesker som til slutt tar sitt eget liv, skriver at NAV møtet,... var dråpen for dem, at de så på det som siste mulighet i sitt vanskelige liv. Og der ble de bare dyttet siste vei ned i mørket? Tror dere det, så bør dere vandre ut i gatene, og bli kjent med flere mennesker, utenfor deres egen stue, utenfor deres egen omgangskrets. 

Men denne kvinnen da, i de mye omtalte videoene, hun ble bare sykere og sykere. Mange som selv hadde vært eller var i krise med Nav, heiet på henne, fordi de kjente seg igjen, som knust av det mektige systemet. Mange naive, tror på alt, og syntes dette var sjokkerende, hun påstod jo som kjent at hun var døende kreftsyk, selv om diagnosen var cyster på eggstokkene, som ble operert bort osv. Så var det noen få, som faktisk bare skrev et <3 eller at de håpet hun fikk hjelp.

MEN... de aller aller fleste av de tusen på tusen som kommenterte videoen(e) hennes, som delte innlegg som omhandlet henne, de hånet henne, lo av henne, forbannet henne pga hun truet, var aggresiv og hengte ut folk osv. De skrev svært stygge kallenavn, ba henne gå å ta livet sitt, ete møkk, og jeg vet ikke hva det var det hele, jeg orket ikke lese, eller å tenke på det. Dere leste det nok selv. Og mitt spørsmål er: HVA er det som får såå mange voksne mennesker, uavhengig av om de er 18 år eller 60 år...til å sitte i full offentlighet, å trakassere et så sykt menneske? Hva foregår da i topplokket på dere? Er det dere som har mobbende barn? Vet dere at deres barn, ungdommer og barnebarn SER hva dere gjør mot alvorlig syke mennesker på nett? Er dere stolt av dere selv? Hva er grunnen, forstår dere ikke bedre? Isåfall er jeg alvorlig bekymret for fremtiden vår. Er dere såå onde? Har dere et så glødende engsjement og trang til å delta når det er noe godt dere kan delta i også, eller er det kun når dere kan mishandle syke mennesker med ord? Skam dere! Jeg grøsser!

Hva om du er den neste, psykiske lidelser kan ramme hvem som helst! også deg! Hva ville du synes om å da oppleve å bli gjort narr av, kalt de styggeste ting, på toppen av det hele? Har dere gjort det samme om en alvorlig kreftsyk, en med amputerte ben, eller en med synlig fysisk sykdom, hadde delt en video? Trakassert vedkommende på det groveste? Mobbet? Forsøkt å fyre oppunder, ved å hånle og kalle vedkommende stygge saker? Nei, jeg tror ikke det! Og hva er forskjellen, på psykisk og fysisk sykdom?

Er du voksen, så forstår du at de skal sidestilles, og ofte til og med følger hverandre. Og, det å ha en eller flere psykiske lidelser, er ofte vanskelig nok fra før, i forhold til fysisk sykdom. Det ER ofte lettere å lege et skadet ben i forhold til en skadet sjel. Skal dere gjøre det ennå vanskeligere? Hvilken rett har dere til å skade mennesker dere ikke kjenner?

Som mange nå vet, ble den omtalte kvinnen tvangsinnlagt, hun filmet også dette. Siden ble det stille. Jeg har fått mange meldinger fra mennesker som står henne nærmere, som har forsøkt å hjelpe henne, men som ble skjøvet unna og skremt da de ble møtt med mye aggressivitet. Derav grunnen til at noen tok grep og sendte inn bekymringsmelding, som endte i innleggelse. La oss håpe, at hun nå får hjelp for sine psykiske lidelser, og ikke bare dopet ned, med mengder av psyko.... slik som ofte skjer i psykiatrien. At hun må medisineres sterkt en kortere periode ja. Men at hun, når hun blir bedre, får hjelp til å ta grep om livet sitt, ordne opp i alt rundt henne, og til slutt kan leve videre og ha et godt liv. Og at DERE ikke da fortsetter å mobbe henne til den dagen hun ikke er her mer.... <3

Det skulle vært straffbart, når man ser voksne mennesker åpenlyst i full offentlighet mobber mennesker på Internett! Det skulle vært bøter, og fengselstraff, ved flere tilfeller og ingen tegn til bedring! Barn vil bli mobbet, for alltid. PGA MENNESKER SOM DEG! Du som skrev alle disse stygge tingene, dere alle, dere var mange mange tusen som skrev stygge saker.... dere er så utrolig feige, ynkelige og patetiske! Aller nederst på rangstigen i mine øyne. Likevel.... dere skal vite... at om dere skulle bli rammet av psykiske lidelser i fremtiden, og det blir synlig på nett. Så vil jeg ikke plage deg eller kalle deg... jeg vil gjør alt i min makt for at du skal få den hjelpen du behøver <3

Håper det gjør at du forstår hvordan du egentlig har tedd deg. Skam dere!

Om du ønsker å lese mer av hva jeg tenker og mener. Følg meg gjerne videre ved å trykke liker på min Facebookside, den finner du her!

#mobbing #nettvett #voksneogmobbing #likestillpsykiskogfysisksykdom #trakasseringavpsykisksyke #barnalæreravvoksnesadferd #vekkmedmobbing #hvorformobbernoen #psykiskelidelser #navmøter #velferdensprekker #barnevern #manglendemedmenneskelighet #rettigheternav #psykiatrien #psykose #manisk #depresjonogangst #nårmanfårdensistedråpen #suicidale #agressivitetvedmentalsykdom #tvangsinnleggelse #sieriblogg #bluncks #blunck #sisseleriksen 

3 kommentarer

19.08.2017 kl.16:41

Veldig godt skrevet og veldig sant ..ikke minst

Håper hun får den hjelpa hun trenger💝

Blunck-sieri

19.08.2017 kl.21:13

Anonym: Tusen takk for det! Og for at du bryr deg ??

Trulte

20.08.2017 kl.14:18

Støtter nav her. En kan ikke kreve tilbakeført penger for behandling i privat sektor. Skal man ha det, må man ha godkjenning fra instansen først.

Har man ikke råd til å betale for behandling hos private, SKAL en bruke det offentlige.

Blunck-sieri

20.08.2017 kl.21:08

Trulte: det er helt riktig og etter forskriftene Trulte ?? Jeg er mer oppgitt over at ingen så alvoret, i hele situasjonen hennes. Når hun var innom ulike instanser, som er vant med å se mennesker i dyp krise, psykisk. Og sinna på hva hun ble utsatt for av "publikum" ?? Selv om Nav gjør feil omtrent like ofte som de gjør det motsatte og dessverre alt for ofte møter mennesker på enl lite imøtekommende måte dessverre. Så er avgjørelsen ang privat helsebehandling riktig ja.

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

50, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits