Krenkelsen tidsalder.... hvor alle tar alt personlig..

Det er blitt vanskelig å skrive noe som helst på nett. For det er snart ingenting man kan skrive, uten at noen blir krenket! Selv om det du skriver, er ment som en mening om en sak, og ikke noe mer enn det. Eller du skriver noe som er ment generelt. Vil du garantert få tilbakemeldinger fra noen som føler at det som er skrevet, gjelder akkurat dem! De velger å ta det personlig, om de kan finne noe i en uttalelse, som minner dem om noe i dem selv. Og klarer de ikke det, ja da blir de fornærmet på andres vegne! Du kan ikke skrive noe som helst, uten at noen blir såret, krenket og tar det hele svært alvorlig.

Jeg vet ikke lenger hvordan for eksempel stand-up komikere får holdt sitt show? Hva kan de spøke med, som ikke krenker noen? For det verste du faktisk kan gjøre, er nemlig å krenke noen! Da er du morral-løs, helt uten etikk, og eier ikke skrupler! Du skriver eller snakker om noen andre, i nedlatende tone, for å fremheve deg selv, som noe bedre! Dette er helt vanlige bebreidelser fra de krenkede... Bare forsøk, så vil du få se! 

Selv blir jeg såå lei av det! Dette er også en av grunnene til at jeg i noen måneder nå, har vært lite aktiv med skriverier på blogg og sosiale medier ellers. Det er ikke alltid jeg har krefter til å forsvare noe som ikke burde behøve å forsvares! Ikke alltid jeg gidder, orker eller har tid, å bruke energi på å nærmest forsvare hver eneste mening eller uttalelse jeg måtte ha...

Det merkelige er, at jeg faktisk selv er en ganske så høysensitiv person, jeg er svært emosjonell. Men, altså, jeg føler virkelig ikke, at alt som jeg leser på sosiale medier, som jeg kan kjenne meg igjen i... handler om meg? Jeg har ingen tro på at jeg er såå spesiell, at alt jeg ser, er skrevet om eller til meg? Og jeg sliter derfor med å forstå hvorfor det er såå mange mennesker, som føler det slik? Som innbiller seg dette?

Og hvorfor føler de at om de leser en mening, som de ikke deler, så bør de gå i forsvar for denne saken eller personen? Det være seg noen som har det gøy på bekostning av en offentlige person (les:kjendis), eller f.eks. noen som skriver at de er for at vi får en redusert ulvebestand. Så er det svært mange som føler sterk trang til å fortelle vedkommende at ulven er pen. Eller at den er snill og ufarlig, fordi de selv aldri har opplevd noe negativt (eller positivt for den saks skyld), fra ulv.

Hvorfor tror man at man er nødt til å forsvare et voksent menneske som selv har valgt å være i offentlighetens søkelys? Noe som er helt vanlig, er at slike mennesker blir kritisert opp og ned i media. Slik det har vært i alle år. Uten at noen hadde mulighet til å forsvare dem. Hvorfor føler så mange at disse nå behøver beskyttelse, i form av deres forsvarstaler eller kjefting på vedkommende som skrev noe negativ om den kjente?

Og hva er det man får ut av det, å være fanatiker i ulvesaken, hijab, islam, pelsdyrnæring el hva det nå måtte være? Ofte mennesker som personlig ikke har noe forhold til hverken ulv, pels eller hijaab? Har mennesker bare fått et så stort ansvar for å stå opp for noe, forsvare noe eller noen? At de velger seg bare en sak? Og at de bruker sin empati til å føle seg såret på vegne av en annen, en kjendis, og dermed føler at de må forsvare en rosablogger, Farmen deltaker eller idrettsutøver?

Og hvordan klarer de å få det til at alt de leser, handler om dem selv? Hvorfor tror de, at en liten sak ved deres liv, er så stor for andre mennesker, at de faktisk skriver en statusoppdatering om det på Facebook? Det hadde vært interessant å vite... Selv har jeg aldri trodd at noe handler om meg, om de ikke nevner mitt navn e.l. Og jeg har et utfordrende og rikt liv, jeg kan ikke tillate meg å fly rundt å bli krenket for enhver sak noen mener, tenker eller tror. Ikke en gang om det virkelig gjaldt meg! 

Så hva er nå dette da, tåler vi ingen verdens ting mer? Har vi for mye fritid, og derfor legger ned energi på all denne krenkelsen? Er vi blitt så selvopptatte av muligheten av å dele vårt liv, i tekst og bilder/selfies osv.. at vi innbiller oss at vi er såå interessante, at "alle" rundt oss, er like opptatt av oss, som vi selv er? Vel, ikke jeg, den tanken har jeg heldigvis ikke fått ennå... Og i tillegg, det å frivillig dele mer av det personlige, det er frivillig. Og da må man også tåle at noen har en mening, og den kan også være negativ?

Å se unge damer, dele bilder med sexy uttrykk og minimalt med klær, for så å stå krenket frem og fortelle om alle stygge sexuelle hentydninger de får i kommentarer og meldinger...det rimer liksom ikke.... For de VET vel at det er slik mange gutter og menn virker? Og hva trodde de at de ville oppnå ellers, med å dele slike bilder?

Begynner vi å bli mer enn pysete? Er det en gjeng med pingler vi er blitt, i krenkelsens tidsalder, og verre ender det til slutt, med de neste generasjonene?!

Jeg har en enkel filosofi jeg... jeg har alltid vært åpen og personlig (men aldri helt privat), som person. Derfor er ikke det å dele mye av meg og mitt, så nytt og fremmed for meg. I tillegg, så er det slik, at jeg pga en oppvekst hvor ting skulle ties om, hemmeligholdes osv. Så mitt levesett er sånn, at  lever jeg mitt liv på den måten, at jeg har "ingen skumle hemmeligheter", ingen skjulte løgner, jeg er alltid ærlig, gjør alltid mitt beste, og dermed så har jeg så ro i sjelen. Det er ingen skumle saker som kan "avsløres" om meg, ingen uærlighet kan komme for dagen. Da jeg er åpen om både negativt og positivt rundt meg og mitt!

Og dermed bekymrer jeg meg heller ikke for at noen mener noe, tenker noe eller skriver/sier noe om meg! For jeg kjenner meg selv og mitt så godt, at jeg vet hva jeg står for, og bekymrer meg aldri om andres meninger! 

Lever man ærlig, relativt åpent, og er bevisst på dette, så behøver man aldri bruke energi på å tenke på hva andre måtte mene eller si om deg! For du er trygg på deg og ditt. Slik er min livsfilosofi!

Jeg har rett og slett ikke plass i livet mitt, til dramatikk, bry meg om hva andre mennesker gjør, sier, mener eller tenker! Jeg blir ikke krenket og lei meg, fordi om noen ikke liker meg. Og det er sjelden jeg opplever at noen i realiteten bruker tid på å forsøke å sverte meg, for det er vanskelig å skade noen som har alt på det #tørre"!

Dermed slipper jeg disse krenkelsene så mange rammes av daglig! Det er så mange som blir fornærmet! Og denne sterke konsentrasjonen om seg selv, at alt du leser handler om DEG! Det er nærmest å dyrke seg selv, å tror at alt er om DEG! Det må være bedre å arbeide med selvfølelsen. Isteden for å bruke så store deler av livet på å være butthurt og krenket for alt du tror er en fornærmelse mot deg og din person?

Nå kommer jeg vel til å bli nedlesset i meldinger om at det er DEM jeg har i tankene, når jeg skriver dette her hehe... og det er jo forsåvidt..for en gang skyld,..litt sannhet i det? Du som er såå selvsentrert, du må enten får mer utfordringer i livet, som du kan være opptatt av. Forstå at du ikke er så spesiell, at alt alle gjør og sier, handler om deg. Eller... få litt tykkere hud! Om du er voksen, så er det en naturlig del av det å bli voksen... å bli mer trygg på seg selv. Og kvitte seg med tenårenes usikkerhet og egosentrerte levesett. Voks opp! Slutt å bli dypt fornærmet og ta alt du leser som en personlig vendetta mot deg selv!

Og nei, jeg tror ikke voksne offentlige kjente mennesker, behøver din  beskyttelse eller forsvarstale i et hvert forum. De er voksne, og vant med kritikk. Bruk energien din til noe mer givende og positivt! Vi kan ikke ha en hel nasjon bestående av krenkede sarte sjeler....hvordan skal vi da klare oss i fremtiden ;-)

Vil du lese mer? Følg meg gjerne på Facebook, ved å trykke liker på siden, som du finner her!

#ennasjonavkrenkedesjelder #butthurt #fornærmet #hvorfortarmangealtpersonlig #atferd #altdreiersegikkeomdeg #blimertykkhudet #sartesjeler #krenkelsenstidalder #sieriblogg #blunck #sissekeriksen 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

50, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits