hits

Hvorfor er det så mange samlivsbrudd?

Det konkluderes med, at årsaken til de mange samlivsbrudd, skyldes at det er lettere å gå i fra hverandre i dag, enn feks på 50-70 tallet, og tidligere.

Man klarer seg økonomisk, kvinner er selvberget osv.

Jeg har en teori, ut fra hva jeg opplever rundt meg, blant mange bekjente, og andre informasjonskanaler, at ja, flere er skilte el alene i voksen alder etter samlivsbrudd.

Men... svært mange misliker så sterkt å leve alene, at de velger veldig raskt, å gifte seg el flytte sammen med en ny partner.

De har ikke tid til å vente å se om de blir forelsket og får de rette følelser. Men velger han el henne, som de synes er pen, snill, kjekk, grei osv. Ofte kjenner de hverandre ikke i det hele tatt. For alt går veldig raskt. Og de har altså ikke dyp kjærlighet i bunn å bygge videre på heller.

Dermed går det en tid, en viss periode, så holder de ikke ut lenger. Den ene, eller begge.. orker ikke lenger leve med en de ikke er glad i på rette måten. Når de lærer vedkommende å kjenne.. og et nytt samlivsbrudd finner sted.

Nå finnes det unntak! Og noen opplever virkelig å finne sin «sjelevenn» el «store kjærlighet» for andre gang i livet. ( De fleste helt unge, valgte hverandre basert på kjærlighet i dag, ikke pga graviditet el redsel for åvære alene.) Og noe opplever den følelsen igjen, som voksen 👏

Men sikkert 75% av alle jeg kjenner, som er 40 år el eldre, har stadig nye samboere. Og stadig nye brudd. Jeg vet ikke hvorfor de velger det slik. Og hvorfor de synes livet er meningsløst alene. Om det er ansvaret, økonomien, nærhet fysisk el ensomhet?

Jeg er jo sær av selvvalgt å leve alene med barna i så mange år. Men vil si jeg har hatt et rikt, givende og lykkelig liv, basert på hva som FOR MEG er viktig i livet ❤ Og derfor var det aldri slik, at det som kan være vanskelig å klare alene, var nok til at jeg ønsket å endre på sivilstatusen.

Kanskje burde man stresse ned. Lære seg å leve alene. Bruke godt tid. Ikke nødvendigvis jage/søke etter en partner. Men være åpen for kjærligheten, om den skulle dukke opp? For å få ned samlivsbruddstatistikken.

Når sant skal sies. Så vet jeg at vi aldri er garantert et liv med en annen person ( dødsfall osv). Så jeg tror det kan være en viktig sak, å lære seg å like seg selv og å leve alene. Slik vil man alltid være i stand til å klare seg selv. Og ikke ta forhastede beslutninger om hvordan man skal leve sitt liv. El hvem man skal dele det med 🙏

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Blunck-sieri

Blunck-sieri

50, Kongsvinger

Samfunn, psykologi, helse, velferd, sorg, relasjoner med mer. Alvor og humor i salig blanding. Kontakt meg for bokomtale, oversettelse, artikler, reportasjer, annonsering el produktomtale. Kontakt: sissel.blunck@hotmail.com

Kategorier

Arkiv